Uno regler

Prøv kortspillet online nå:
Kortspillet UNO online - UNO spill gratis - UNO kortspill
.

Oversikt
Kortstokken i kortspillet UNO består av kort i fire farger: rød, grønn, blå og gul med verdier i hver farge fra 0 til 9. Det er tre "actionkort" i hver farge, merket "Skip", "draw two", og "reverse". Det finnes også spesielle actionkort, "wild" og "wild draw four". Det er finnes to kopier av alle regelmessige kort og actionkort, bortsett fra 0-kortet, som det bare finnes ett av i hver farge. Det er fire "wild" og " wild draw four " kort hver. Totalt er det 108 kort i kortspillet.

Spilleregler
Det deles sju kort ut til hver spiller, og det øverste kortet i kortsokken snus for å starte avfallshaugen. Hvis det snudde kortet er et actionkort, blir det behandlet som om dealeren spilte dette kortet. Spillet begynnes av personen til venstre for dealeren.

Etter tur kan hver spiller nå spille et kort fra hånden som matcher enten fargen eller verdien (eller begge) av kortet på toppen av avfallshaugen, eller spille et actionkort.

Hvis spilleren ikke har et kort der matcher avfallshaugen, må spilleren ta et kort fra kortstokken. Hvis kortet kan spilles, er spilleren fri til å spille kortet med en gang. Ellers går spillet videre til neste person. Spilleren kan også velge ikke å spille et spillbart kort fra hånden. Dersom dette velges må spilleren ta et kort fra kortstokken.

Dersom kortstokken tømmes, stokkes avfallshagen og spilles igjen.

Når en spiller bare har ett kort på hånden, må spilleren si "UNO!" for å advare de andre spillerne. Hvis ordet ikke er sagt, og en annen spiller påpeker feilen, må den første spilleren trekke to kort fra avfallshaugen. Spillet er over når en spiller har kastet alle kortene sine.

Når en spiller har spillet alle sine kort, må de andre spillerne telle verdiene av kortene i hendene. For normale kort gjelder pålydende verdi, actionkort er verdt tjue, og wilds er verdt femti. Spilleren som har kastet alle kortene sine mottar heretter poeng for alle kort igjen på motstandernes hender. Den første spilleren til å nå 500 poeng vinner.

Actionkort
Draw two: Den neste spilleren må trekke to kort og mister sin tur
Skip: Den neste spilleren mister sin tur
Reverse: Rekkefølgen av spillet snus fra med klokken til mot klokken, eller mot klokken til med klokken
Wild: Spilleren som spiller kortet nevner fargen som den neste spilleren må spille
Wild draw four: Som Wild, men den neste spilleren må ta opp fire kort fra kortstokken og mister sin tur

UNO strategi
En enkel UNO strategi er å spille kort med høyest mulig verdi først. Dette er en enkel måte å minimere poengene i hånden på slutten av runden, men strategien gjør ikke bruk av nytten ved å holde på actionkort til slutten av spillet.

Lite har i øvrig vært publisert på den optimale strategi for UNO kortspillet.

Prøv også...

Er du glad i online kortspill? Hvis du liker Uno, så er våre andre gratis spil i kategorien kortspill kanskje også noe for deg.

Populære emner

123kortspill.no

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO