Den Vakre Louise regler

Prøv kabalen online nå:
Legg La Belle Lucie kabal - La Belle Lucie solitaire - Online kortspill
.

Oversikt
La Belle Lucie / Den Vakre Louise er en utrolig vanskelig kabal med enkle regler som krever betydelig omtanke og hell å få til å gå opp. Et "juks" (også kalt en merci) er tillatt per spill.

Opplegg
I La belle lucie kabalen er det to områder på skjermen:
- Byggestablene. Det er 18 byggestabler ordnet i to rader. De første 17 stablene inneholder i utgangspunktet tre kort, og den siste stabelen ett kort. I byggestablene kan det legges kort i synkende verdi med samme farge. Når et kort først er flyttet mellom to byggestabler, kan det kun flyttes til en grunnbunke i etterkant. Derfor bør man være forsiktig for å sikre at det øverste kortet på byggestabelen ikke er umiddelbart nødvendig, da det vil bli utilgjengelig etter et kort er flyttet til toppen av stabelen. Alle kort, unntatt det øverste kortet kan altså ikke flyttes før kortene ovenfor er flyttet til en av grunnbunkene. Tomme byggestabler aksepterer ikke noen kort med mindre alternativet i dialogboksen er satt slik at konger kan flyttes til tomme områder.
- Grunnbunkene. De fire grunnbunkene finner du på venstre side av skjermen. I grunnbunkene kan du legge kort av samme farge i stigende rang. Mens flytting av kort mellom byggestabler krever en nøye vurdering kan et kort flyttes til en av grunnbunkene uten problemer. Kort flyttes automatisk til grunnbunkene med mindre innstillingene for kabalen endres.

Slik flyttes kortene mellom stabler
For å flytte et kort, klikk på kortet og klikk heretter på destinasjonsstabelen.

Redealing
Når ingen trekk er mulig mellom byggestablene, vil et klikk på redeal-knappen ta alle kortene som er i byggestablene og stokke dem på ny. Kortene legges etterpå i stabler av tre kort, hvor eventuelle gjenværende kort går inn i den siste stabelen. To reshuffles er normalt tillatt.

Mercis
Ett normalt ugyldig trekk (kalt en merci) er tillatt etter den siste redeal. Etter siste redeal kan et kort fra undersiden av toppen av en stabel trekkes ut fra en byggestabel og plasseres på en vilkårlig byggestabel. Et kort fra undersiden av toppen av en byggestabel kan også bli flyttet til en grunnbunke.

Strategi
Etter å ha startet kabalen eller etter reshuffling, er det tre typer byggestabler på hvilke kort kan flyttes uten å blokkere flere kort:
- Stabler med kun ett kort.
- Stabler med en konge på toppen.
- Stabler hvor de øverste kortene er i en sortert rekkefølge.

Når alle kort har blitt plassert på stabler som faller i de ovennevnte tre kategorier, vil etterfølgende trekk resultere i blokkering av flere kort. Prøv å bygge lengst mulig sekvenser da dette vil resultere i at det minste antall stabler blir blokkert. Det kan være nødvendig å bygge en sekvens kortere enn mulig hvis stabelen den er bygget på inneholder kort som vil bli nødvendig snart.

God fornøyelse med spillet!

Prøv også...

Er du glad i online kabal? Hvis du liker Den Vakre Louise, så er våre andre gratis spil i kategorien kabal kanskje også noe for deg.

Populære emner

123kortspill.no - 2019

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO