Edderkoppkabal regler

Prøv kabalen online nå:
Edderkoppkabal online - Edderkoppkabal gratis - Online edderkopp kortspill
.

Oversikt
Edderkoppkabal er en utfordrende og tidkrevende kabal med to kortstokker. Mens Edderkoppkabal har den vanlige målsettingen om å arrangere alle kortene i farger, gir Edderkoppkabal ikke en stabel som hver farge skal sorteres i. I stedet må fargene sorteres i lodrette rekker, byggestabler, og deretter flyttes til avfallshaugen. Spillet er vunnet når alle kortene er flyttet til avfallshaugen. Stabler i Edderkoppkabal kan bygges med en hvilken som helst farge, men flyttes flere kort mellom stablene må de alle ha samme farge.

Opplegg
I Edderkoppkabal er det tre områder på skjermen:
- Det er ti byggestabler i den nedre halvdelen av skjermen. Bare toppkortet i stablene har forsiden opp. De andre kortene blir snudd når kortet ovenfor er fjernet. Etthvert kort kan legges i en tom byggestabel. Innledningsvis er antallet av kort i hver byggestabel seks på de fire første stablene og fem på resten.
- Reservebunken finnes i øvre venstre hjørne av skjermen og inneholder kort som ikke innledningsvis er i byggestablene. Når det ikke er flere mulige trekk i byggestablene, vil et klik på reservebunken legge et ekstra kort i hver byggestabel.
- Avfallshaugen er i utgangspunktet tom. Alle tretten kort i en farge kan flyttes til avfallshaugen om de er sortert i nedadgående sekvens fra konge til ess. Spillet er vunnet når alle fire farger fra begge kortsokker er flyttet til avfallshaugen.

Slik flyttes kortene mellom stabler:
- Et kort på toppen av en byggestabel kan plasseres på toppen av en annen stabel hvis kortet er én mindre enn verdien av kortet i toppen av stabelen. Fargen på kortene spiller ingen rolle.
- En naturlig sekvens er definert som en sekvens av kort i en byggestabel, hvor alle kort har den samme fargen. En naturlig sekvens kan flyttes til en annen stabel hvis kortet på toppen av denne stabelen har en verdi som er en mer enn det høyeste rangerte kortet i den naturlige sekvensen.
- Kortet på toppen av en byggestabel og naturlige sekvenser kan flyttes til en tom byggestabel.
- Inneholder en naturlig sekvens alle tretten kortene i en farge kan de flyttes til avfallshaugen.

God fornøyelse med spillet!

Prøv også...

Er du glad i online kabal? Hvis du liker Edderkoppkabal, så er våre andre gratis spil i kategorien kabal kanskje også noe for deg.

Populære emner

123kortspill.no

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO